Paarden

Direct vanaf ‘t Schier zijn er vele mogelijkheden voor paardenliefhebbers. Kijk op tschier.nl voor de opties, zoals het maken van een buitenrit door de prachtige omgeving!

Wandelen, fietsen, uitstapjes

In de omgeving is veel te beleven. Voor wandelen en fietsen is de B&B een ideaal startpunt. Binnen 500 meter bevinden zich Wandelnet knooppunt 26 en 27. Het einde van etappe 22 en de start van etappe 23 van het Maarten van Rossumpad zijn zeer dichtbij. En ook binnen 500 meter is Fietsknooppunt 10 te vinden van waaruit vele prachtige fietstochten uit te stippelen zijn.

Er zijn veel uitstapjes naar bezienswaardigheden mogelijk in de directe omgeving. Natuurgebied ’t Holtingerveld, de Hunebedden D53 en D54 en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde zijn zelfs op loopafstand.

Op 3 km afstand ligt brinkdorp Havelte, waar voorzieningen zoals supermarkt, restaurants en openluchtzwembad te vinden zijn. Iets verderop bevinden zich Koloniedorpen Frederiksoord en Wilhelminaoord, de plaatsen Steenwijk en Meppel, Hanzestad Zwolle, natuurgebied Weerribben en Wieden, Giethoorn, en vele andere plekken die de moeite van een bezoek waard zijn. We vertellen u hier graag meer over.

Eten en drinken

Uiteraard valt er ook heerlijk te eten in de omgeving. Op 500m afstand bevindt zich Theehuis ’t Hunebed, en op minder dan 1,5 km Brasserie Oer (nabij de schaapskooi). Verder zijn er vele mogelijkheden in de nabijgelegen plaatsen; we informeren u graag over de mogelijkheden en onze ervaringen.